SoftwareOne Industry & Partner NewsStans, Switzerland

SoftwareOne a Dynatrace spolupracujú na zlepšení monitoringu prostredia SAP

A person's hand holding up a circular light.

Stans, Švajčiarsko, 31. januára 2024 – Spoločnosť SoftwareOne Holding AG, globálny poskytovateľ komplexných softvérových a cloudových technologických riešení, a spoločnosť Dynatrace (NYSE: DT), líder v oblasti zjednotenej observability a zabezpečenia, dnes oznámili novú spoluprácu, ktorá má za cieľ rozšíriť rozsah schopností nástroja Dynatrace vo všetkých systémoch SAP. Pomocou softvéru PowerConnect pre riešenia SAP od SoftwareOne je možné v rámci nástroja Dynatrace zhromažďovať, odosielať a analyzovať údaje z väčšiny produktov a systémov SAP.

Monitoring systémov SAP môže byť náročný z dôvodu vysokej miery zložitosti, ktorú so sebou prináša používanie rôznych technológií (ABAP, Java a cloud) a generovanie obrovského množstva dát. Ďalším faktorom je i zvyšujúca sa úroveň integrácie pri modernizácii podnikov. Pre mnohé organizácie sa tak potreba integrovanej platformy riadenia prevádzky a bezpečnosti pre systémy SAP a non-SAP stáva kritickou. Riešením je teraz Dynatrace posilnený softvérom PowerConnect od SoftwareOne.

„Táto spolupráca mení hru a poskytuje používateľom nástroja Dynatrace vysokú úroveň sledovateľnosti v rámci celého ekosystému SAP,“ povedal Guido Deinhammer, CPO Infrastructure Observability v Dynatrace. „Spojením analýzy a automatizácie od Dynatrace a presných dát zo softvéru PowerConnect od SoftwareOne získajú zákazníci bezkonkurenčný prehľad o svojich systémoch SAP. Silu tohto spojenia môžu využiť pri optimalizácii dostupnosti a výkonu služieb, používateľskej skúsenosti, migrácii do cloudu a inováciách až po zabezpečenie systémov a dodržiavanie predpisov.“

Systémy SAP sú často integrované so systémami iných vendorov. SAP sa zameriava na zber dát iba v rámci hraníc svojho systému. Dynatrace spolu s PowerConnect od SoftwareOne pomáhajú efektívne prevádzkovať každú časť IT prostredia a spojením dát z infraštruktúry a systému SAP poskytujú komplexný pohľad na výkonnosť IT a efektivitu podnikania. Organizácie tak môžu získať dôkladnú holistickú analýzu - riešenie problémov celého IT prostredia, monitoring infraštruktúry a systému SAP na jednej platforme.

„Som nadšený z tejto spolupráce, pretože pomáhame zákazníkom zlepšiť monitoring ich systémov SAP,“ hovorí PF Grillet, Global Lead pre SAP v SoftwareOne. „Nasadenie a správa prostredia SAP nie je jednoduchá úloha, rovnako ako analýza jeho výkonu a zaistenie bezpečnosti. Pri dnešnej zložitosti integrácií je manažment a prevádzkový úspech výzvou, ale s nástrojmi Dynatrace a PowerConnect od SoftwareOne môžeme zákazníkom ponúknuť efektívne riešenie s proaktívnymi výstrahami a intuitívnym používateľským zážitkom. Som nadšený, že výsledok nášho spoločného úsilia umožní zvýšiť efektivitu podnikania väčšiemu počtu používateľov SAP.“

Softvér PowerConnect od SoftwareOne pre SAP, certifikovaný spoločnosťou SAP, zaisťuje spoľahlivú a kvalitnú extrakciu dát v reálnom čase a s plnou vernosťou. Zabezpečuje komplexný prehľad zo všetkých verzií ABAP NetWeaver vrátane ECC a S/4, Java NetWeaver a Non-NetWeaver a väčšiny riešení SaaS do SAP. Riešenie je navrhnuté tak, aby využívalo všetky funkcie a schopnosti Dynatrace, vrátane umelej inteligencie a strojového učenia. Softvér využíva dáta z rôznych zdrojov, vrátane zabezpečenia, výkonu a stability prostredia SAP. Okrem týchto technických funkcií má tiež prístup k obchodným dátam, vďaka čomu poskytuje ucelený prehľad o výkonnosti podniku založený na dátach.

Nastavenie softvéru PowerConnect od SoftwareOne a pripojenie k Dynatrace trvá len niekoľko minút. Po nastavení správnych koncových bodov sa údaje odosielajú v reálnom čase. Riešenie ponúka široké spektrum využitia, vrátane predkonfigurovaných informačných panelov, kľúčových ukazovateľov výkonu (KPI) a upozornení poháňaných umelou inteligenciou, vďaka čomu možno ľahko sledovať stav technických a obchodných služieb takmer v reálnom čase už od prvého dňa. PowerConnect od SoftwareOne s certifikátom pre SAP RISE poskytuje zákazníkom široké a súčasne veľmi detailné informácie, ktoré im pomôžu lepšie monitorovať a riadiť ich riešenia založené na SAP RISE.

O SoftwareOne

Spoločnosť SoftwareOne je popredný globálny poskytovateľ softvéru a cloudových riešení, ktorý definuje nový spôsob, akým organizácie vytvárajú, nakupujú a spravujú v cloude všetko potrebné. SoftwareOne pomáha klientom migrovať a modernizovať ich úlohy a aplikácie, a súčasne riadiť a optimalizovať výsledné zmeny softvéru a cloudu, čím pomáha odhaľovať skutočnú hodnotu ich technológií. Približne 9 000 zamestnancov spoločnosti dodáva portfólio 7 500 softvérových značiek v 90 krajinách sveta. Spoločnosť SoftwareOne so sídlom vo Švajčiarsku je kótovaná na burze SIX Swiss Exchange pod značkou SWON. Viac informácií na www.softwareone.com

SoftwareOne Holding AG, Riedenmatt 4, CH-6370 Stan s

• A black and white photo of a smiling man wearing glasses.
    Stuart Marks
    Global Leader, Content & External Communications