SoftwareOne Service & Solution NewsBrussel/Amsterdam

AWS en SoftwareOne slaan de handen ineen voor RISE met SAP

A person's hand holding up a circular light.

Brussel/Amsterdam, 21 November 2023 - Amazon Web Services (AWS) en SoftwareOne Holding AG, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van end-to-end software- en cloudtechnologieoplossingen, kondigen vandaag een nieuw gezamenlijk initiatief aan om klanten te helpen bij de overgang naar RISE met SAP op een AWS-cloudomgeving. De ‘Ready for RISE on AWS’-bundel combineert SoftwareOne's diepgaande advies- en implementatiekennis over SAP met AWS-technologieën om het SAP-transformatieproces van klanten, te versnellen.

De samenwerking komt in een periode waarin de druk op organisaties toeneemt om te beslissen hoe ze hun SAP-omgevingen moeten moderniseren, onder andere door het einde van de ondersteuning voor SAP ERP Central Component (SAP ECC) in 2027. Ondanks de naderende deadline zijn veel organisaties nog steeds onzeker over de stappen die genomen moeten worden. Met name wanneer ze RISE met SAP, het gebundelde aanbod van cloudoplossingen, -infrastructuur en -services van SAP, moeten implementeren om SAP ERP naar de cloud te migreren.

"Een stabiele, efficiënte en kosteneffectieve omgeving voor consultants en programmeurs is een van onze belangrijkste prioriteiten. Dankzij de migratie van onze SAP-systemen naar de AWS-cloud met de hulp van SoftwareOne, hebben we bij GAVDI Polska alle doelen bereikt die we ons voor dit proces hadden gesteld", zegt Ireneusz Hołowacz, directeur van het Application Development Center bij GAVDI Polska.

Uit een onderzoek dat SoftwareOne onlangs heeft uitgevoerd in samenwerking met de Americas' SAP Users' Group (ASUG) - waarvan de complete details in januari 2024 bekend zullen worden gemaakt - bleek dat 42% van de respondenten bekend was met RISE met SAP, 40% had er wel van gehoord maar was niet bekend met de details en 18% had er nog nooit van gehoord. Meer dan de helft (52%) zei nog steeds niet zeker te weten hoe RISE met SAP hun bestaande relatie met cloudserviceproviders zou beïnvloeden.

"SAP-klanten hebben een aantal van de meest uitgebreide en complexe bedrijfssystemen in de industrie geïmplementeerd. Bij de verplaatsing naar cloudservices zoals AWS moeten veel belangrijke beslissingen worden genomen om deze investeringen te optimaliseren", zegt Joshua Greenbaum, Principal bij EAC. "SoftwareOne's uitgebreide ervaring in het SAP-ecosysteem, gecombineerd met zijn unieke mogelijkheden op het gebied van systeemrationalisatie, kostenbeheersing, contracten en licenties, en cloud service management, zullen klanten die inzetten op AWS de mogelijkheid bieden om het maximale te halen uit RISE on SAP en andere SAP-aanbiedingen. ‘Ready for RISE on AWS’ is een belangrijk aanbod voor SAP-klanten op dit kritieke moment in hun bedrijfstransformaties."

De 'Ready for RISE on AWS'-bundel helpt klanten inzicht te krijgen in hun SAP-transformatieopties en biedt een allesomvattende oplossing voor organisaties die RISE met SAP overwegen. De bundel voorziet in adviserende datavoorbereiding, conversiediensten, data en AI, een cloudinnovatieplatform en ondersteunt de gehele overstap naar RISE op AWS. Klanten profiteren van een versnelde Return on Investment (ROI), optimaal gegevensbeheer en kostenbesparende strategieën, terwijl de basis wordt gelegd voor innovatie en zakelijk succes op de lange termijn.

"Als gewaardeerde AWS Premier Consulting Partner werken we nauw samen met SoftwareOne om SAP-klanten uitgebreide ondersteuning te bieden bij elke stap van hun migratie naar RISE met SAP op AWS. SoftwareOne's vermogen om Advisory, Data en AI, Cloud Platform en operationele overwegingen te bundelen kan van groot belang zijn voor klanten die RISE met SAP willen begrijpen, evenals de cloud native en operationele overwegingen die het RISE met SAP construct omringen en ondersteunen", zegt Matt Schwartz, Worldwide Director, SAP Alliance & Partner Network bij AWS.

"Er zijn veel keuzemogelijkheden voor SAP-klanten die weten dat ze moeten moderniseren, maar niet zeker zijn van de beste optie, vooral gezien de bedrijfskritische aard van de applicaties", zegt PF Grillet, SAP Business Lead bij SoftwareOne. "Bij al onze diensten staan onze klanten centraal. Dit omvat ook het ondersteunen en optimaliseren van RISE met SAP, wanneer dit de juiste beslissing is op basis van hun vereisten. Onze uitgebreide kennis van en relatie met AWS betekenen dat we hen kunnen helpen zich beter voor te bereiden en een naadloze overgang naar S/4HANA te realiseren met behulp van RISE met SAP op AWS met lagere kosten en risico's. Deze samenwerking gaat verder dan het voorbereiden van bedrijven op verandering; het maakt transformatie en het innovatie mogelijk met behulp van AWS-technologieën."

Het aanbod omvat SNP-tooling om de datafootprint van de klant te verkleinen en de migratie te versnellen. SoftwareOne migreert geselecteerde data naar een AWS data lake, versnelt de innovatiebereidheid en zorgt ervoor dat SAP-data geschikt zijn voor bredere data analytics en AI use cases. Klanten krijgen toegang tot innovatieve tools zoals AWS' Sagemaker voor Machine Learning, continu datamanagement en optimalisatie binnen de AWS-omgeving. Het AWS-innovatieplatform omvat ook Amazon Bedrock dat organisaties helpt bij het versneld aanpassen van Large Language Models en het inzetten van GenAI use cases die gebruikmaken van de uitgebreide dataset.

"Hoewel de toekomstige innovatiemogelijkheden erg spannend zijn, moeten klanten deze in evenwicht brengen met een pragmatische benadering van de kosten", legt Brian Duffy, CEO bij SoftwareOne, uit. "We integreren 'Cost-Out'-aanbevelingen in onze diensten, waardoor klanten een meer kosteneffectieve oplossing krijgen, zoals het verkleinen van de datafootprint en het optimaliseren van opslag en archivering. Onze expertise in de complexiteit van SAP-licenties zorgt voor verdere kostenbesparingen. Bovendien stellen onze FinOps-mogelijkheden onze klanten in staat hun AWS-clouduitgaven te optimaliseren en hun AWS-cloudomgeving effectief te beheren, zodat hun budgetten volledig transparant zijn. Het algehele resultaat is een aanzienlijk snellere migratie naar RISE, wat zich vertaalt in een snellere time-to-value."

SoftwareOne zal aanwezig zijn op AWS re:Invent in Las Vegas, Nevada van 27 november tot 1 december 2023 en is hier beschikbaar om vragen te beantwoorden over hun SAP-transformatieproces.

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar www.softwareone.nl.

Neem contact op

 • A black and white photo of a smiling man wearing glasses.
  Stuart Marks
  Global Leader, Content & External Communications
  41-47 Hartfield Road
  SW19 3RQ Wimbledon
  United Kingdom
  stuart.marks@softwareone.com
  +44 7879 114427