SoftwareOne corporate newsStans, Switzerland

SoftwareOne en AWS tekenen strategische overeenkomst

media-releases-detail-unsplash-ZPP-zP8HYG0-square

SoftwareOne Holding AG, een toonaangevende wereldwijde leverancier van software- en cloudtechnologie-oplossingen, kondigde vandaag een meerjarige strategische samenwerkingsovereenkomst aan met Amazon Web Services (AWS) om de cloudmigratie van hun klanten te versnellen. Ondersteund door gezamenlijke investeringen in go-to-market en leveringsmogelijkheden zal deze uitgebreide overeenkomst leiden tot een versnelde wereldwijde adoptie van AWS-diensten en -oplossingen in alle sectoren.

SoftwareOne en AWS hebben, voortbouwend op de reeds langdurige bestaande relatie, een meerjarige strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om klanten wereldwijd te voorzien van een verscheidenheid aan AWS-diensten en -oplossingen ter ondersteuning van hun cloudmigratie en -applicatie modernisatie. Belangrijke gebieden van de samenwerking zijn het versnellen van de groei van SoftwareOne's Simple for AWS-aanbod, het uitvoeren van AWS-cloudmigraties en het stimuleren van de adoptie van de AWS Marketplace in combinatie met SoftwareOne's PyraCloud platform.

SoftwareOne helpt klanten bij het beheer van hun software- en clouduitgaven door middel van software digital supply chain en FinOps Certified services en platforms. Door toegang te krijgen tot duizenden ISV-partners die zijn geconsolideerd in SoftwareOne's ecosysteem, kunnen klanten volume gebruiken om de waarde van het AWS Estate te maximaliseren. Tegelijkertijd kunnen klanten de kosten van de AWS-cloud voortdurend optimaliseren en beheren. Het PyraCloud-platform van SoftwareOne biedt klanten één digitale ervaring waarmee ze hun software- en clouduitgaven op één plek kunnen beheren.

Met behulp van investeringen van AWS zal SoftwareOne zijn wereldwijde Cloud Center of Excellence verder ontwikkelen met best-in-class en volledig gecertificeerde AWS-resources om de algehele klantervaring te ondersteunen en te verbeteren. Daarnaast zal SoftwareOne via de SoftwareOne Academy speciale opleidingen verzorgen voor de volgende generatie AWS-cloudprofessionals door talent met uiteenlopende achtergronden te werven. De Academy zal gebruikmaken van AWS-onderwijsprogramma's om zowel verkoop- als technische vaardigheden te ontwikkelen ter ondersteuning van het volledige klanttraject en de algehele groei van de AWS-activiteiten van SoftwareOne.

Dieter Schlosser, Chief Executive Officer van SoftwareOne: "Wij onderhouden langetermijnrelaties met onze klanten en moderniseren hun software, cloud en technologie om hun digitale transformatiedoelen te bereiken. Deze baanbrekende overeenkomst geeft aan dat we onze wereldwijde AWS-activiteiten willen uitbreiden om de multi-cloudstrategie van onze klanten te bevorderen. Het ondersteunt onze visie om onze Application Services, SAP Services, Industry Vertical Solutions, Cloud Services en FinOps te laten groeien tot een gecombineerde servicebusiness van CHF 1 miljard in 2025. Tot slot helpt het onze klanten van het PyraCloud-platform bij het optimaliseren van hun AWS-clouddienstverbruik."

"Naarmate de cloudadoptie versnelt, zijn we verheugd om samen te werken met onze AWS Public Sector Partners, zoals SoftwareOne. Meteen wereldwijde dekking, de beschiking over uitgebreide cloud-native expertise en leveringsmogelijkheden hebben om de missie kritische taken en complexe behoeften van hedendaagse organisaties aan te pakken", zegt Jeff Kratz, Vice President, Worldwide Public Sector Partners and Programs, AWS.

SoftwareOne is een AWS Advanced Consulting Partner en heeft onlangs HeleCloud overgenomen, een AWS Premier Consulting Partner en AWS Managed Service Provider. SoftwareOne beschikt ook over Migration, SAP, DevOps, Solution Provider, Public Sector, AWS Well-Architected Program, End User Computing en Microsoft Workloads competenties.

Er zijn geen voorwaarden of financiële details van de overeenkomst bekendgemaakt.

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end software- en cloudtechnologie-oplossingen, met het hoofdkantoor in Zwitserland. Met een IP- en technologiegedreven dienstenportfolio stelt het bedrijven in staat om hun commerciële, technologische en digitale transformatiestrategieën holistisch te ontwikkelen en te implementeren. Dit wordt bereikt door applicaties te moderniseren en kritieke workloads te migreren naar publieke clouds, terwijl tegelijkertijd de bijbehorende software en cloud-assets en licenties worden beheerd en geoptimaliseerd. Het aanbod van SoftwareOne wordt verbonden door PyraCloud, het eigen digitale platform van SoftwareOne, dat klanten voorziet van datagestuurde, bruikbare informatie. Met zo'n 8.300 werknemers en verkoop- en servicemogelijkheden in 90 landen voorziet SoftwareOne ongeveer 65.000 zakelijke klanten van software- en cloudoplossingen van meer dan 7.500 uitgevers. De aandelen van SoftwareOne (SWON) zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange.

SoftwareOne Netherlands, Naritaweg 177, 1043 BW The Netherlands.

www.softwareone.com/nl-nl

VOORZICHTIGHEIDSVERKLARING MET BETREKKING TOT VOORUITKIJKENDE INFORMATIE

Dit persbericht kan bepaalde toekomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de toekomstige activiteiten, ontwikkeling en economische prestaties van de groep. Dergelijke verklaringen kunnen onderhevig zijn aan een aantal risico's, onzekerheden en andere belangrijke factoren, zoals maar niet beperkt tot overmacht, concurrentiedruk, wetgevende en regelgevende ontwikkelingen, mondiale, macro-economische en politieke trends, het vermogen van de groep om medewerkers aan te trekken en te behouden die nodig zijn om inkomsten te genereren en haar activiteiten te beheren, schommelingen in wisselkoersen en algemene financiële marktomstandigheden, veranderingen in boekhoudnormen of -beleid, vertraging of onvermogen om goedkeuringen van autoriteiten te verkrijgen, technologische ontwikkelingen, geschillen of negatieve publiciteit en nieuwsberichtgeving, waarvan elk kan leiden tot werkelijke ontwikkelingen en resultaten die wezenlijk verschillen van de verklaringen die in dit persbericht zijn gedaan. SoftwareOne neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te wijzigen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Neem contact op

 • softwareone-contact
  SoftwareOne Netherlands B.V.
  Naritaweg 177
  1043 BW Amsterdam
  Netherlands
  info.nl@softwareone.com
  +31 20 2586800