SoftwareOne Corporate NewsStans, SwitzerlandOznámenie ad hoc podľa čl. 53 LR

Novým generálním ředitelem SoftwareOne byl jmenován Brian Duffy

A man in a suit is smiling for the camera.

SoftwareOne Holding AG, přední světový poskytovatel softwarových a cloudových řešení, dnes oznámil, že novým výkonným ředitelem (CEO) SoftwareOne byl jmenován Brian Duffy, který s účinností od května 2023 nahradí ve vedení společnosti Dietera Schlossera. Brian Duffy naposledy působil jako prezident cloudu ve společnosti SAP.

„Jsme potěšeni, že můžeme Briana přivítat v SoftwareOne,“ řekl Daniel von Stockar, předseda představenstva SoftwareOne. „Brian je globální technologický lídr a má za sebou působivé výsledky včetně prokázané schopnosti řídit inovace, růst a úspěch u zákazníků. Jsme přesvědčeni, že úspěšně povede společnost SoftwareOne do další fáze jejího růstu a pomůže klientům maximalizovat jejich investice do technologií. Zároveň bych chtěl jménem celého představenstva poděkovat Dieterovi za jeho mimořádný přínos pro společnost SoftwareOne v uplynulém desetiletí a popřát mu vše nejlepší do budoucna."

„Z příležitosti vést SoftwareOne do budoucnosti jsem nadšený,“ řekl Brian Duffy. „Neskutečný tým lidí v SoftwareOne vedený Dieterem vybudoval výkonnou globální platformu softwarových a cloudových řešení a služeb zaměřenou na dosahování úspěšných výsledků zákazníků. Těším se na úzkou spolupráci se zaměstnanci SoftwareOne po celém světě, s výkonnou radou a představenstvem na dosáhnutí plného potenciálu společnosti. Společně rozšíříme naši schopnost pomáhat našim klientům plně využívat technologické a ekonomické výhody přechodu na cloud a zároveň podporovat ziskový růst a vytváření hodnot pro akcionáře SoftwareOne."

Brian přichází do SoftwareOne po téměř 20 letech působení ve společnosti SAP. Naposledy zastával funkci prezidenta pro cloud, kde byl zodpovědný za vytvoření a rozšiřování klíčové strategické iniciativy „RISE with SAP", jejímž cílem je přesunout zákazníky do cloudu. Před touto funkcí byl Brian prezidentem pro severní Evropu, kde byl zodpovědný za komplexní obchod v regionu, včetně dohledu nad plánováním uvádění produktů na trh, prodejními strategiemi a partnerskými vztahy. Působil také jako vedoucí týmu Global Strategic Initiatives, jehož úkolem bylo vyjednávání klíčových obchodních dohod po celém světě. Během svého působení v společnosti SAP pobýval Brian v USA, Velké Británii, Japonsku a Číně a byl členem její globální rady pro udržitelnost a výkonným sponzorem pro diverzitu a inkluzi.

„Bylo mi ctí vést společnost SoftwareOne," dodal Dieter Schlosser. „V průběhu let jsme zaznamenali velký úspěch a zásluhu na tom má celý tým SoftwareOne působící v 90 zemích světa. Vzhledem k tomu, že společnost vstupuje do další etapy svého růstu, nastal čas, abych odstoupil a předal funkci novému lídrovi. Budu úzce spolupracovat s Brianem, abych zajistil hladký přechod."

Dieter Schlosser nastoupil do společnosti SoftwareOne v roce 2012 jako provozní ředitel a od ledna 2019 zastával funkci generálního ředitele. Během svého působení ve funkci CEO dohlížel na akvizici společnosti Comparex, úspěšné IPO společnosti SoftwareOne v říjnu 2019 a také na její transformaci v globálního poskytovatele softwarových a cloudových řešení, jehož tržby se do roku 2022 zdvojnásobily na více než 1 miliardu švýcarských franků.

 

O společnosti SoftwareOne

Společnost SoftwareOne je přední globální poskytovatel softwarových a cloudových řešení, který nově definuje způsob, jakým organizace vytvářejí, nakupují a spravují vše v cloudu. Pomáhá klientům migrovat a modernizovat jejich pracovní zátěže a aplikace a současně navigovat a optimalizovat výsledné softwarové a cloudové změny, čímž odemyká hodnotu technologií. Společnost má přibližně 9 000 zaměstnanců, kteří se věnují poskytování portfolia 7 500 softwarových značek s prodejními a dodavatelskými kapacitami v 90 zemích světa. Společnost SoftwareOne sídlí ve Švýcarsku a je kótována na švýcarské burze SIX pod značkou SWON.

SoftwareOne Holding AG, Riedenmatt 4, CH-6370 Stans

 

PROHLÁŠENÍ TÝKAJÍCÍ SE INFORMACÍ O BUDOUCNOSTI

Tato tisková zpráva může obsahovat některá výhledová prohlášení týkající se budoucího podnikání, vývoje a hospodářských výsledků skupiny. Taková prohlášení mohou podléhat řadě rizik, nejistot a dalších důležitých faktorů, jako jsou mimo jiné vyšší moc, konkurenční tlaky, legislativní a regulační vývoj, globální, makroekonomické a politické trendy, schopnost skupiny získat a udržet si zaměstnance, kteří jsou nezbytní pro generování výnosů a řízení jejích podniků, kolísání směnných kurzů a obecné podmínky na finančních trzích, změny účetních standardů nebo zásad, zpoždění nebo nemožnost získat povolení od úřadů, technický vývoj, soudní spory nebo nepříznivá publicita a zpravodajství, přičemž každý z těchto faktorů může způsobit, že se skutečný vývoj a výsledky budou podstatně lišit od prohlášení uvedených v této mediální zprávě. Společnost SoftwareOne nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat nebo měnit výhledová prohlášení, ať už v důsledku nových informací, budoucích událostí nebo z jiného důvodu.

Kontakt

  • A woman in a business suit is looking at something.
    Anna Engvall
    Head of Investor Relations
    Neue Winterthurerstrasse 82
    8304 Wallisellen
    Switzerland
    anna.engvall@softwareone.com
    +41 44 832 41 37
  • Fgs global logo on a white background.
    FGS Global
    press.softwareone@fgsglobal.com
    +41 44 5621499