MTWO NL - construction

“Met het MTWO cloud platform stuur je gericht op productiviteit, duurzaamheid en winstmarges”


interview Roy Kalsbeek & Desmond Burghard

De bouw- en constructiesector is één van de grootste sectoren, maar loopt tegelijkertijd ver achter als het gaat om digitalisering. Met vertraging van projecten, gebrek aan overzicht, lagere winstmarges én een hoge CO₂-uitstoot tot gevolg. De noodzaak om snel stappen te maken werd steeds groter en kwam door COVID-19 in een stroomversnelling.

Digitalisering is in de bouwsector inmiddels een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie geworden. Om de sector te helpen versneld die digitale transitie te maken, zetten partners SoftwareONE en RIB Software het bewezen succesvolle cloud platform MTWO in. Roy Kalsbeek (Business Development Sales Lead NL) en Desmond Burghard (Consultant Lead NL) van SoftwareONE vertellen meer over MTWO en leggen uit wat het platform de bouwsector kan brengen.

“De bouwsector werkt veelal met op zichzelf staande softwarepakketten die inspelen op een stukje van de business”, begint Kalsbeek zijn verhaal. “Die verschillende software oplossingen werken niet optimaal met elkaar samen waardoor je belangrijke data en inzichten verliest. Dat wordt versterkt doordat er ook nog veel menselijk handelen bij komt kijken. Zo verlies je maar liefst 50% van de beschikbare informatie. Data die belangrijk is om projecten succesvol, vlot, duurzaam en winstgevend te maken.”

Mensen, processen en data op één centrale plek

“MTWO is het antwoord op al die uitdagingen”, stelt Kalsbeek. “MTWO is een geïntegreerd end-to-end, modulair, transparant, onafhankelijk en uniek platform waar je data, processen en mensen op één centrale plek verzamelt. En waarbij je ongeacht tijd, bestemming en rol data kunt uitwisselen. MTWO maakt alle data inzichtelijk zodat je daar gericht op kunt sturen. Tekeningen zijn bijvoorbeeld allemaal aan elkaar gelinkt, maar ook gekoppeld aan een planning die weer is gekoppeld aan materiaal, vervoer, budget en beheer. Waar nu meestal nog wordt gewerkt met 3D BIM-modellen, werkt MTWO met 6D. Hiermee voegen we tijd (4D), kosten (5D) en duurzaamheidsfactor (6D) toe. Alle aspecten zijn daarmee volledig aan elkaar gekoppeld. Daardoor verlopen projecten soepeler, heb je meer grip en sturing, kun je verwachtingen beter managen en heb je minder faalkosten.”

Een succesvolle én eenvoudige digitale transitie

Een ander groot voordeel is dat MTWO volledig op maat is in te richten. Burghard: “Dat is belangrijk om die digitale reis succesvol maken. Je raakt immers alle processen van het bedrijf. Tegelijkertijd is die digitale transitie heel laagdrempelig. We leggen het fundament en laden de bestaande software met een plug-in, in op het platform. Je blijft dus gewoon werken met de voor jou vertrouwde ontwerpsoftware. Het platform brengt vervolgens de stukjes informatie uit die verschillende pakketten samen en correleert deze. Zo veranderen al die ruwe ongestructureerde gegevens in slimme, inzichtelijke, kostbare en bruikbare data.”

Bewezen meer efficiëntie en productiviteit

“Een belangrijk verschil ten opzichte van andere software oplossingen en platformen is dat MTWO niet nieuw is”, vult Kalsbeek aan. “Sterker nog, MTWO wordt al gebruikt in tal van landen, waaronder in Duitsland. Hier werken de grote, toonaangevende bouwbedrijven al langer met het platform. De ervaringen zijn uitstekend. Op basis daarvan kunnen we ook stellen dat MTWO daadwerkelijk succesvol is. Je business wordt in alle opzichten 30% productiever en efficiënter.” Burghard vult aan: “Maar MTWO geeft je ook inzicht in de partijen en partners met wie je samenwerkt. En in hún relaties. Belangrijke informatie, omdat je bij complexe projecten met tal van bedrijven samenwerkt. Dan wil je wel zeker weten of je de juiste partners inzet.”

MTWO als aanjager van duurzamer bouwen

Een ander belangrijk voordeel van MTWO is dat je ook kunt sturen op duurzaamheid. Burghard: “De bouw- en constructiesector is nu verantwoordelijk voor maar liefst 38% van de CO₂-uitstoot wereldwijd. Duurzaam bouwen is noodzakelijk om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Met MTWO worden gebouwen omgevormd tot een digitale tweeling, te weten een fysiek en een virtueel model. Zo optimaliseer je het vervoer van materialen, bereken je nauwkeurig de milieubelasting van producten en kwalificeer je bouwpartners en leveranciers van materialen. Ook zie je exact wanneer je welk onderhoud aan een gebouw moet plegen om het in optimale conditie te houden. Kortom, met het verticale platform koppel je alle processen, data en personen aan elkaar om zo écht slim, duurzaam en efficiënt te werken.”

Desmond Burghard
Roy Kalsbeek, Business Development Sales Lead NL
Desmond Burghard  Consultant Lead NL
Desmond Burghard, Consultant Lead NL 

Aan de slag?

SoftwareONE is een wereldwijde leverancier van digitale platformen, oplossingen en diensten en een licentie-expert met 30 jaar ervaring in software en technologie. We helpen tal van bedrijven met de digitale transitie. Altijd met advies en begeleiding op maat. Binnen SoftwareONE Nederland richt een team van vijf experts zich volledig op de verdere ontwikkeling en uitrol van MTWO. Wil je advies over wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen of wil je gewoon eens vrijblijvend met ons sparren? Neem contact met ons op.

Contact

SoftwareONE Netherlands B.V.

Naritaweg 177
1043 BW Amsterdam
Netherlands

info.nl@softwareone.com

+31 20 2586800

Neem contact met ons op

Vul vandaag nog het formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op