Case study AZ Groeninge | SoftwareONE Belux

Case Study

AZ Groeninge Kortrijk

AZ Groeninge Kortrijk profiteert van een kostoptimalisatie en duidelijke strategie

AZ Groeninge Kortrijk profiteert van een kostoptimalisatie en duidelijke strategie

Kevin Meerschaert

“In vergelijking met andere SAM-aanbieders, was SoftwareONE een echte trusted advisor door de enorme hoeveelheid kennis en het geven van grondige feedback, die ons begeleidde bij het optimaliseren van onze software uitgaven zoals het realiseren van kostoptimalisatie.“

IT Manager Infrastructuur & Operations - AZ Groeninge

Het project

  • Klant: AZ Groeninge Kortrijk

  • Sector: Gezondheidszorg

  • Dienstverlening: Microsoft Advisory Service

Over de klant

Het AZ Groeninge is partner in het E17-ziekenhuisnetwerk in Kortrijk met meer dan 3200 medewerkers, 250 artsen en 200 vrijwilligers. Hoogwaardige patiëntenzorg staat centraal in hun organisatie. Vriendelijkheid, professionalisme en een menselijke benadering zijn iets waar zij continu naar streven.

Uitdaging

De behoefte om de Microsoft licenties te optimaliseren werd versneld door de komende True-Up en de toekomstige Renewal van het Microsoft contract. Ook had AZ Groeninge aanvullende begeleiding nodig bij de interpretatie van verschillende licentietypen vanwege de aard van de organisatie, zoals specifieke regelgeving voor licenties in de gezondheidszorg.

Oplossing

SoftwareONE voerde een volledige contractanalyse uit om een volledig inzicht te krijgen in licentie-rechten, software-uitgaven, gebruikersprofielen en specifieke voorwaarden. Door een volledige beoordeling van het Microsoft softwaregebruik werd aanzienlijke shelfware geïdentificeerd als gevolg van systeemopschoning en -optimalisatie en huidige architectuur van de complexe ICT omgeving van de organisatie. Na de presentatie van het eindrapport heeft AZ Groeninge gevraagd om verdere ondersteuning tijdens het Renewal-moment in het kader van de regio brede Microsoft Tender. De organisatie is nu uitgerust met een uitstekend inzicht in haar gebruik van Microsoft software, inclusief mogelijkheden om het ICT-budget in de toekomst efficiënter in te zetten.

Het resultaat

  1. Inzicht in de licentie-voorwaarden: SoftwareONE hielp de organisatie om gebruik te maken van alle rechten die in de contracten zijn opgenomen om haar licenties te optimaliseren.
  2. Zichtbaarheid & kostoptimalisatie: SoftwareONE maakte inzichtelijk hoe AZ Groeninge gebruik maakt van hun Microsoft-licenties en gaf advies over hoe zij meer waar voor hun geld konden halen uit de contracten.
  3. Uitbreiding project vanuit een beveiligingsoogpunt: op basis van de uitkomsten van de analyse werden bepaalde veiligheidsrisico’s in kaart gebracht en zullen ze binnenkort deel gaan uitmaken van de verbeteringsprojecten.
Case study AZ Groeninge | SoftwareONE Belux

Case study AZ Groeninge | SoftwareONE Belux

AZ Groeninge Kortrijk profited from significant cost-efficiency and a clear strategy due to softwareone's Microsoft Advisory Service.

Lees meer

Related Case Studies

When Every Second Counts – Fighting Hunger with a Future-Ready Conferencing Solution

Welthungerhilfe needed a unified communications and collaboration solution in their daily work to combat hunger. We ensured a smooth transition from legacy telephone system to Skype for Business.

Lees meer

SoftwareONE Helps Hunter Modernize with AWS Lambda

Hunter’s vehicle tracking system was strained and outdated. With the help of SoftwareONE, Hunter implemented an AWS Lambda Cloud that reduced costs and increased uptime.

Lees meer
SoftwareONE Delivers Savings in the AWS Cloud

SoftwareONE Delivers Savings in the AWS Cloud

Grupo Transocéanica’s container tracking system had limited function, it wasn’t scalable and was leading to complaints. We helped to develop a system that ran on AWS Cloud and transformed the business.

Lees meer