Press release OCRE Education

SoftwareONE wint Europese aanbesteding OCRE-project

De overvloed aan clouddiensten en mogelijkheden maakt het voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen vaak lastig om te kiezen voor een cloud provider. Angst voor vendor-lockin versterkt de terughoudendheid van veel instellingen. Om hen wel de voordelen van de cloud te bieden zonder zich vast te leggen bij één provider, is het Europese OCRE-project opgezet. Dit project biedt de instellingen multi-cloud oplossingen, over verschillende providers heen. In Nederland won SoftwareONE een van de aanbestedingen binnen dit project. Binnen de gewonnen raamovereenkomst maakt SoftwareONE de IBM cloud toegankelijk voor deze instellingen.

OCRE-project verbetert toekomstbestendig-heid en keuzevrijheid voor onderzoeks-instellingen

Het Open Clouds for Research Environments (OCRE) project is opgezet door GÉANT. Dit pan-Europese netwerk is het grootste en meest geavanceerde netwerk ter wereld, met meer dan 50 miljoen gebruikers bij 10.000 instellingen. De verbindingen lopen via 39 aangesloten nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerkpartners (NREN).

Via aanbesteding konden Cloud Service Providers inschrijven op raamovereenkomsten binnen het project. Elke overeenkomst dekt toegang tot een cloud provider per land. In totaal ging het om 40 landen. SoftwareONE heeft 68 raamovereenkomsten gewonnen: 19 IBM percelen, 24 Microsoft Azure percelen en 25 Oracle percelen. Voor Nederland won het de raamovereenkomst voor de IBM Cloud.

Waar voor je geld

De licentiestructuur van cloud providers maakt het voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen kostbaar om optimaal in te kopen, terwijl er juist behoefte bestaat aan de schaalbaarheid, flexibiliteit en mobiliteit waar de cloud aan voldoet. Met het OCRE-project kunnen ze nu wel van verschillende cloud providers diensten inkopen, zonder daarvoor kostbare losse licenties aan te schaffen of aparte aanbestedingen uit te zetten. De licenties worden geconsolideerd.

IT-budget is met name voor onderwijsinstituten een issue, omdat zij in tegenstelling tot het bedrijfsleven beschikken over een vast bedrag per student, en de IT-investering niet terugverdienen door een verbeterde efficiëntie in het bedrijfsproces of door meer verkoop. Indirect bepalen de juiste IT-investeringen wel het aantal studenten in de toekomst. Daarom is het uitermate belangrijk het budget zo te besteden dat het instituut ook in de komende jaren mee kan groeien met de wensen van de studenten en medewerkers en de ontwikkelingen in de markt.

Voordelen van de IBM Cloud

Het maakt SoftwareONE trots dat zij met het winnen van de aanbesteding van OCRE kunnen bijdragen aan de toekomst van onderzoek en onderwijs in Nederland en Europa.

Met de gewonnen raamovereenkomst voor de IBM cloud in Nederland bieden zij het onderwijs een uitstekend alternatief ten opzichte van andere cloud providers. Met name op het gebied van privacy biedt de IBM cloud extra zekerheid. Dit kan met name belangrijk zijn voor het delen van gevoelige onderzoeksinformatie.

“Door onze jarenlange ervaring in de educatiemarkt weten we precies wat er speelt. Het winnen van deze OCRE aanbesteding maakt ons bijzonder trots en we zijn ervan overtuigd dat we als SoftwareONE met onze kennis, ervaring en (Managed) services educatieve instanties in geheel Europa kunnen bijdragen aan de toekomst van onderzoek en onderwijs in Nederland en Europa.”, aldus Sancho Latumahina, Sales Director SoftwareONE Nederland.

Een goede start bespaart geld op lange termijn

Om onderzoeks- en onderwijsinstellingen goed op gang te helpen in de IBM cloud, kan SoftwareONE op verzoek helpen met de inrichting van het platform, zoals:

  • cost monitoring
  • beveiliging
  • onboarden van medewerkers en studenten
  • toegang tot een online catalogus van clouddiensten, via ons eigen ACADCloud portaal

Rikkert van Nispen, Sales Lead Public/Educatie SoftwareONE: “Wij zien bij onderzoeks- en onderwijsinstellingen dat er behoefte is aan ondersteuning en advies wanneer ze naar de cloud gaan. Daar kan SoftwareONE toegevoegde waarde leveren binnen het OCRE-contract. Juist omdat zij met een vast budget werken, is het voor hen belangrijk de inrichting goed neer te zetten: zodat het budget naar de diensten gaat waar vraag naar is en je later niet voor verrassingen komt te staan.”

Over SoftwareONE

SoftwareONE is een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end software- en cloudtechnologieoplossingen, met het hoofdkantoor in Zwitserland. Met mogelijkheden in de gehele waardeketen helpt het bedrijven bij het ontwerpen en implementeren van hun technologiestrategie, het kopen van de juiste software en cloud-oplossingen tegen de juiste prijs en het beheren en optimaliseren van hun software estate. Het aanbod is verbonden met PyraCloud, het eigen digitale platform van SoftwareONE, dat klanten voorziet van datagestuurde, bruikbare informatie. Met ongeveer 5.800 medewerkers en verkoop- en servicemogelijkheden in 90 landen biedt SoftwareONE ongeveer 65.000 zakelijke klanten software- en cloud-oplossingen van meer dan 7.500 uitgevers.

Diensten voor de onderwijssector

In een snel veranderende wereld biedt SoftwareONE de onderzoeks –en onderwijssector toegang tot innovatieve clouddiensten. We gaan verder dan beheer-, licensering- en inkoopdiensten – en bieden onderwijsinstellingen daarnaast een allesomvattend raamwerk voor advies. SoftwareONE is marktleider op het gebied van software, clouddiensten en oplossingen voor onderwijsinstellingen over de hele wereld en jouw partner voor Digitale Transformatie.

Bekijk onze dienstverlening

Contact

SoftwareONE Netherlands B.V.

Naritaweg 177
1043 BW Amsterdam
Netherlands

info.nl@softwareone.com

+31 20 2586800