Interview Chris van der Zwan

Microsoft Advisory Services

Interview met Chris van der Zwan,
Western Europe Lead Microsoft Advisory Services

Hoe haal je de meeste waarde uit jouw Microsoft investering

“Het onderhandelen van een hoge korting levert vaak waardering op, maar de korting alleen geeft niet het beste resultaat. De focus op investeren wat je daadwerkelijk gebruikt en de waarde uit die investering maximaal benutten geeft een beter resultaat”.

En Software Asset Management (SAM) helpt je hierbij. Hiermee vergelijk je niet alleen de geïnstalleerde software met de aangekochte software tegen de meest lage prijs, je kijkt naar het volledige proces van behoefte tot aankoop. Zo haal je maximale waarde uit de investering die je hebt gemaakt. Je kan de meest uitgebreide suite kopen tegen een fantastisch lage prijs, maar dat levert je niets op als je het niet gebruikt. Sterker nog: had je alleen het daadwerkelijk gebruik afgenomen zonder korting, dan was dat waarschijnlijk voordeliger geweest.

Goed inzicht leidt tot echte kostenbesparing

Als je niet weet wat je precies moet aankopen, is de kans groot dat je te veel aanschaft. De korting kan nog zo hoog zijn, als je software aanschaft die je niet gebruikt, ben je alsnog duur uit. Vergelijk het met de aankoop van een tv. Een winkelier kan je nog zoveel korting geven, drie tv's aanschaffen als je er maar een nodig hebt, is zonde van de investering. Wil je echt kosten besparen, of nog beter, kosten voorkomen, dan moet je eerst weten wat je nodig hebt. En daarvoor is goed inzicht nodig.

Wat komt erbij kijken om goed voorbereid te zijn?

Hoe bereid jij je voor op de aankoop tot software? Chris van der Zwan, Western Europe Lead Microsoft Advisory Services bij SoftwareONE, spreekt donderdag 19 maart op het ITAM Congres en in zijn sessie behandelt hij een best practice met wat er komt kijken bij de aanloop naar de aankoop van software. Zo zal hij onderwerpen behandelen als:

  • roadmap and business alignment;
  • type persona’s;
  • inventarisatie en expertise en huidige eigendommen.

Ook besteedt hij uiteraard aandacht aan hoe jij je voorbereidt op de daadwerkelijke onderhandeling.

Kortom: als je je bezighoudt met IT, is dit een congres om niet te missen!


ITAM Congres 2020

Kom ook naar het ITAM congres op 19 maart in Utrecht
08.:30 - 17:00 uur

Meer weten of advies nodig?

Wil je weten hoe je de meeste waarde  kunt halen uit jouw Microsoft-investering? Of heb je advies nodig? Neem dan naar het ITAM Congres op 19 maart of direct contact op met Chris van der Zwan.

Neem contact op!