Case Study

DOCK profiteert van
een stabiele en optimale
werkplek tegen
lagere kosten

Met de oplossingen van SoftwareONE profiteert DOCK van een stabiele, veilige en optimale werkomgeving tegen lagere kosten

Met de oplossingen van SoftwareONE werd door continue monitoring direct een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd

Door de inzet van SoftwareONE heeft DOCK nu een stabiele omgeving waarbij ze is verzekerd van continuïteit. Bovendien kon door continue monitoring een kostenbesparing worden gerealiseerd.

DOCK zocht voor haar Microsoft licenties een nieuwe dienstverlener die de bestaande omgeving van DOCK kon overnemen. Maar de organisatie zocht bovenal een partij die hen kon ondersteunen bij optimalisatie van het volledige platform. Na overname van de omgeving zijn verschillende slagen gemaakt op het gebied van security en licenties. Na de implementatie van 365Simple staan andere managed services van SoftwareONE op de planning: BackupSimple en AzureSimple.

DOCK

“Doordat continu wordt gemonitord en gerapporteerd, werken we telkens aan een nog betere omgeving. Daarbij kijkt onze accountmanager altijd of iets voordeliger kan zonder in te leveren op kwaliteit.”

ICT-manager

Het project

  • Klant: DOCK

  • Branche: Non-profit

  • Oplossing: 365Simple, Security

Case Study Flyer

Lees alles over deze referentie van DOCK en download de flyer.

Download de flyer

Over de klant

DOCK helpt mensen hun eigen leven en die van anderen te verbeteren. Met 850 sociaal werkers en een scala aan stagiaires & vrijwilligers staat de organisatie midden in de samenleving. DOCK helpt bewoners van de wijken in vijf regio’s met alles dat met welzijn te maken heeft. De organisatie is actief in buurtcentra, op straat, op scholen en bij de mensen thuis en richt zich op bijvoorbeeld schuldhulpverlening, jongerenwerk, sociaal pedagogisch werk en eenzaamheid. Daarbij gaat DOCK uit van de kracht van samen.

De vraag

"Voor onze licenties hadden we al jaren een vaste dienstverlener, maar om diverse redenen wilden we overstappen naar een andere partij”, vertelt de ICT-manager. “Voordat ik SoftwareONE benaderde heb ik onderzoek gedaan naar diverse partijen. SoftwareONE kwam daarbij naar voren als één van de grote dienstverleners op het gebied van Microsoft licenties. En dat is in het kader van de continuïteit erg belangrijk. Ik wist dat er op prijsniveau niet veel te winnen was. Wij hebben bij Microsoft de non-profit status waardoor we een bepaalde korting krijgen. Maar op het vlak van dienstverlening waren er wel degelijk stappen te maken. En ook daarop scoorde SoftwareONE heel goed. De kennismaking met SoftwareONE verliep heel prettig. We besloten dan ook snel met ze in zee te gaan."

De dienstverlening

DOCK had al een volledige omgeving draaien en wilde de bestaande structuur in eerste instantie dan ook één op één laten overnemen door SoftwareONE. Manager-ICT: “SoftwareONE heeft vervolgens een voorstel op tafel gelegd waarbij werd voortgeborduurd op onze bestaande licenties. Daarop hebben wij snel akkoord gegeven. Het hele traject verliep vlekkeloos waardoor wij snel gebruik konden maken van 365Simple als managed dienst. We hebben 850 medewerkers in dienst, verspreid over vijf regio’s. Veel van deze medewerkers zijn dagelijks veel onderweg om ondersteuning te bieden aan bijvoorbeeld bewoners en jongeren. Zij moeten met hun devices overal veilig bij de toch vaak gevoelige data kunnen. SoftwareONE zorgde voor de benodigde licentie voor de authenticatie.”

Na de uitrol van de omgeving bleek pas écht de toegevoegde waarde van SoftwareONE. Manager-ICT: “In de dienstverlening van SoftwareONE is standaard een kwartaalgesprek opgenomen. Daarin wordt op basis van bevindingen besproken waar kan worden geoptimaliseerd. Zo zag SoftwareONE dat bepaalde licenties door een behoorlijk aantal accounts niet werden gebruikt. Onze accountmanager kon dat goed en snel inzichtelijk maken waardoor we meteen konden afschalen. SoftwareONE realiseerde dus al na drie maanden een behoorlijke kostenbesparing. Ook op het gebied van security bracht SoftwareONE advies uit aan DOCK. Manager-ICT: “Om ons volledige 365 platform beter te beschermen, adviseerde SoftwareONE ons gebruik te maken van standaard oplossingen. Die oplossingen hebben we vervolgens ook met succes toegepast.”

Ook op het gebied van back-up oplossingen was DOCK op zoek naar een andere oplossing. SoftwareONE adviseerde ons te kiezen voor BackupSimple voor back-up en herstel. “Die functionele oplossing sluit meer aan op onze behoefte dan de oplossing waar we nu gebruik van maken. Dus ook in dat advies zijn we meegegaan. De implementatie volgt in de loop van volgend jaar.” Een andere wens van DOCK is meer gebruik te maken van Azure. Manager-ICT: “We zijn met SoftwareONE bezig om AzureSimple in 2022 op te tuigen. Daardoor profiteren we straks van een snelle, schaalbare en flexibele cloudomgeving.”

Een laatste wens van DOCK was om gebruik te maken van Fasttrack voor trainingen. “Met Fasttrack kun je vier keer per jaar deelnemen aan een scala aan trainingen van Microsoft. Voor ons is dat erg belangrijk. We willen aan de voorkant aangesloten blijven en zoveel mogelijk kennis vergaren van de ontwikkelingen die eraan zitten te komen. IT is niet meer weg te denken en heeft een belangrijke ondersteunende functie op onze dienstverlening. Dan is het essentieel om te weten wat er speelt en gaat spelen.”

“Als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan, hebben we echt een grote sprong vooruit gemaakt”, vertelt de Manager-ICT. “SoftwareONE heeft een goede relatie met Microsoft waardoor we zijn verzekerd van continuïteit."

"Ook over Pyracloud, het eigen platform van SoftwareONE, ben ik erg te spreken. Daarmee hebben we te allen tijde inzicht in onze licenties en kosten en is het op- en afschalen van licenties makkelijk zelf te regelen. Bovendien biedt het driemaandelijks overleg ons echt toegevoegde waarde. Met een onderbouwd advies en een inzichtelijke presentatie laat SoftwareONE ons telkens zien waar we nog verder kunnen verbeteren"

Het resultaat

  • Door overname van de volledige Microsoft licentie omgeving heeft DOCK nu eenstabiel platform voor de medewerkers van de organisatie.
  • Door continue monitoring van SoftwareONE kon het aantal licenties worden afgeschaald waardoor al binnen een paar maanden een flinke kostenbesparing werd gerealiseerd.
  • Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van DOCK, adviseerde SoftwareONE te kiezen voor BackupSimple en AzureSimple. De uitrol staat op de planning voor 2022.
  • Door gebruik te maken van Fasttrack kan DOCK vier keer per jaar deelnemen aan diverse trainingen waardoor ze op de hoogte blijft van de laatste IT-ontwikkelingen.
  • Met het gebruik van PyraCloud heeft DOCK nu meer inzicht in licenties en kosten en kan zij zelf eenvoudig op- en afschalen.

Relevante referenties

Case Study: Dimence Group | SoftwareONE

Dimence Groep geholpen met kostenbesparing

Het verlengen van microsoftlicenties én het verkrijgen van de non-profit status. Bij beide trajecten kon Dimence Groep de hulp van SoftwareONE goed gebruiken

Lees meer
Case study: ICT Netherlands | SoftwareONE

ICT Netherlands krijgt inzicht in kosten en licentiemodellen

Door Azure Cost Optimization heeft ICT Netherlands nu het benodigde inzicht en de tools in handen om besparingen op korte en lange termijn te realiseren.

Lees meer
Een veilige Office 365 omgeving voor Bender Groep

Een veilige Office 365 omgeving voor Bender Groep

Na migratie naar O365 zorgde SoftwareONE met een set aan oplossingen voor een veilige omgeving voor Bender Groep.

Lees meer

Contact

SoftwareONE Netherlands B.V.

Naritaweg 177
1043 BW Amsterdam
Netherlands

info.nl@softwareone.com

+31 20 2586800

Neem contact met ons op

Vul vandaag nog het formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op