Case Study

Closing Monitoring Gaps with PowerConnect for SAP & Splunk

Advanced SAP System Monitoring on Azure

An Energy company faced issues with providing correct monitoring of real-time energy usage to its customers by using an Azure web portal. Data synchronization wasn’t functioning properly between on-premises SAP and the Azure front end. To stabilize data quality, SoftwareONE implemented PowerConnect for SAP & Splunk, enabling advanced SAP landscape monitoring, and allowing thousands of documents to be monitored in real-time to immediately reveal any synchronization errors.

  • Customer: Energy company

  • Industry: Manufacturing, Retail

  • Services: SoftwareONE PowerConnect for SAP & Splunk

About the Customer

This public company builds and operates power generation and energy infrastructure, including development and operation of natural gas storage facilities, and the exploration, extraction, production, and sale of natural gas.

The Challenge

The energy producer and retailer was experiencing performance issues with its ERP landscape that supports its customer-facing web portal. The portal allows customers to monitor their real-time energy usage. However, SAP data via Intermediate Documents (IDOCs) was having difficulty keeping the data synchronized between on-premises SAP and the Azure web front end. Because IDOCS were not being properly synchronized, data quality on the web portal was compromised.

The Solution

SoftwareONE implemented SoftwareONE PowerConnect for SAP & Splunk to allow the energy company to monitor IDOC information as it was processed and arrived in Azure. By comparing the IDOC data quantities and details the company could easily identify data that was not processed successfully and hadn’t arrived in the Azure web pool. The company is now able to monitor thousands of IDOCs in real-time and produce alerts immediately when they are not processed successfully.

Benefits and Outcome

  • Advanced SAP System Monitoring tracks thousands of IDOCs in real-time and produces alerts when they are not processed successfully 
  • The advanced SAP system monitoring solution now enables the energy company to provide its customers with optimized monitoring of their real-time energy usage

Relevante referenties

Case study gemeente Steenwijkerland

SoftwareONE helpt Gemeente Steenwijkerland op weg naar de cloud

Net als veel organisaties, was ook gemeente Steenwijkerland op zoek naar de beste manier om de transitie te maken naar de cloud. Hoewel de eigen IT-afdeling zelf prima in staat is om operationele zaken af te handelen, besloot gemeente Steenwijkerland begin 2020 om samen met SoftwareONE een cloudstrategie op te stellen, waarbij gekeken werd naar…

Lees meer

Geavanceerde SAP systeemmonitoring levert inzichten en uptime

Een multinational stond voor de uitdaging om de uptime van zijn systeem te verbeteren in zijn complexe wereldwijde SAP-omgeving. SoftwareONE implementeerde PowerConnect voor SAP & Splunk om de downtime aanzienlijk te verminderen, een hogere omzet mogelijk te maken en SAP-applicaties te monitoren.

Lees meer (Engelstalig)

SoftwareONE levert een flexibele SAP Platform Managed Service ter ondersteuning van een 24/7 retailer

SoftwareONE hielp een winkelketen zijn IT-uitdagingen met SAP te overwinnen door een migratie naar Azure, en te voldoen aan de uiteenlopende eisen van SAP met een op maat gemaakte pay-per-use SAP Platform Managed Service inclusief geavanceerde SAP-monitoring.

Lees meer (Engelstalig)

Neem contact met ons op

Vul vandaag nog het formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op