Case study Heijmans Microsoft Advisory Services

SoftwareONE optimaliseert Microsoft-overeenkomst van Heijmans

Heijmans profiteert van Microsoft Advisory Services

In het voorjaar van 2017 vernieuwde Heijmans de Enterprise overeenkomst met Microsoft. Mede dankzij de hulp van SoftwareONE wist inkoopverantwoordelijke Wim van Son een goede deal te sluiten. Hij is zeer tevreden over de proactieve inbreng van SoftwareONE en de creatieve oplossing die werd voorgesteld: “De samenwerking was boven verwachting goed.”

Heijmans logo teaser

Wim van Son

"SoftwareONE is anders dan veel andere bedrijven die advies geven. Veel partijen verhogen uiteindelijk alleen maar de kosten. SoftwareONE gebruikt een heel transparant plan om ons te helpen en dat werkte heel nauwkeurig. Ze hebben gedurende het hele proces echt naast mij gezeten en dat heeft er mede voor gezorgd dat wij een mooi resultaat hebben kunnen realiseren."

Enterprise Architect IT-afdeling Heijmans

Het project

  • Klant: Heijmans

  • Branche: Bouw-sector

  • Oplossing: Microsoft Advisory Services

Case Study flyer

Lees alles over deze referentie van Heijmans en download de flyer.

Download de PDF

Over de klant

Heijmans bouwt aan de contouren van Nederland en combineert de activiteiten Vastgoed & Woningbouw, Wegen & Civiel en Utiliteit. Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren ze toegevoegde waarde voor hun klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Bij Heijmans werken ca. 4.500 medewerkers.

De uitdaging

Bij het opzetten van de Microsoft Enterprise overeenkomst van 2017 had Van Son net als in 2014 de leiding. SoftwareONE nam medio 2016 al contact met hem op: “Ze gaven aan dat zij een adviestraject hebben waarmee ze mij konden helpen. In september ben ik al om de tafel gaan zitten met de Microsoft consultant over de aanstaande contractverlenging. In november 2016 stelde SoftwareONE verschillende scenario’s voor contractvormen voor”, vertelt Van Son. “Microsoft-contracten zijn nu eenmaal geen eenvoudige materie. Het gaat over heel veel producten die allemaal aparte voorwaarden hebben. Microsoft doet alleen een voorstel voor een nieuw contract op basis van je oude contract."

De oplossing

In maart en april kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling, want 1 juni moest het nieuwe contract ingaan. Van Son bewandelde in die maanden twee verschillende trajecten: “Ik was in onderhandeling met Microsoft, maar onderhield continu contact met SoftwareONE om te sparren over de aanbiedingen die ik kreeg. We analyseerden samen hoe de voorstellen in elkaar zaten en zij voorzagen mij van extra informatie. Door die kennis kreeg ik een betere onderhandelingspositie. Toen de onderhandelingen in het voorjaar vast dreigden te lopen op de prijsstelling, bewees SoftwareONE zijn waarde, aldus Van Son. “SoftwareONE opperde toen een andere contractvorm, die eerder in het proces niet relevant leek.” Het betrof een huur- in plaats van een koopovereenkomst, een Enterprise Subscription Agreement (ESA). “Die is eigenlijk duurder”, vertelt Van Son, “maar door een aantal bijkomende voordelen konden we het zo buigen dat we binnen mijn bestedingsruimte kwamen. Ik heb de gesprekken met Microsoft opnieuw geopend met die informatie. De deal kon toen snel worden gesloten. We hebben echt een scherpe prijs kunnen onderhandelen en er ligt nu een contract dat binnen ons budget past.”

Het resultaat

  • Onafhankelijk advies bij de complexe licentieregels
  • Sparring partner bij de contractonderhandelingen
  • Hulp hij het kiezen van de best passende oplossing
  • Scherpe inkoopcondities bij de uiteindelijke overeenkomst

Microsoft Advisory Services

Het SoftwareONE's Microsoft Advisory Services (MAS) team werkt met je samen om jouw huidige en toekomstige gebruik van Microsoft-oplossingen te evalueren.

Lees meer

Gerelateerde case studies

Case Study: Dimence Group | SoftwareONE

Dimence Groep geholpen met kostenbesparing

Het verlengen van microsoftlicenties én het verkrijgen van de non-profit status. Bij beide trajecten kon Dimence Groep de hulp van SoftwareONE goed gebruiken

Lees meer
Een veilige Office 365 omgeving voor Bender Groep

Een veilige Office 365 omgeving voor Bender Groep

Na migratie naar O365 zorgde SoftwareONE met een set aan oplossingen voor een veilige omgeving voor Bender Groep.

Lees meer
SoftwareONE zorgt met standaard oplossing voor groot gemak binnen gerenommeerd Nederlands kennisinstituut

SoftwareONE zorgt met standaard oplossing voor groot gemak binnen gerenommeerd Nederlands kennisinstituut

Een standaard digitale oplossing om het ondertekenen van documenten intern en extern te vergemakkelijken. Dat was de vraag van een gerenommeerd Nederlands kennisinstituut. Dit instituut koos op advies van SoftwareONE voor Adobe Sign.

Lees meer

Contact

SoftwareONE Netherlands B.V.

Naritaweg 177
1043 BW Amsterdam
Netherlands

info.nl@softwareone.com

+31 20 2586800

Neem contact met ons op

Vul vandaag nog het formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op