We take data protection seriously.

Privacyverklaring

Om voor jou een veilig en prettig bezoek op onze website te garanderen, hebben we onderstaand overzicht opgesteld, met informatie over hoe jouw data wordt behandeld.

1. Controller

De controller die verantwoordelijk is voor het verwerken van de persoonlijke data die verzameld wordt wanneer je onze website bezoekt, is SoftwareONE B.V., Naritaweg 177, 1043 BW Amsterdam.

2. Datagebruik voor statistische doeleinden

Wanneer je onze website bezoekt, analyseert onze webserver tijdelijk, volgens protocol, de zogenoemde gebruikersdata voor statistische doeleinden om de kwaliteit van onze website te verbeteren. Deze dataset bevat de volgende elementen:

  • de naam en het webadres van de gevraagde content
  • de datum en tijd van de aanvraag
  • het volume van de overgedragen data,
  • de status van toegankelijkheid (content overgedragen, content niet gevonden)
  • de omschrijving van de gebruikte webbrowser en operating system
  • de referentielink die aangeeft via welke website je op onze website gekomen bent
  • het IP-adres van de computer waarmee de verzoeken worden verzonden, welke zo verkort wordt dat deze niet meer te herleiden is naar een bepaald persoon.

De dataprotocollen worden enkel geanonimiseerd geanalyseerd.

3. Databeveiliging

We nemen zo uitgebreid mogelijke technische en organisatorische maatregelen om jouw data te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. We gebruiken encryptie op onze website, waardoor de informatie die via internet wordt overgedragen tussen jouw computer en onze server, en vice versa, versleuteld is met TLS encryptie. Je kunt dit normaal gesproken herkennen door het symbool van een gesloten slot in de statusbalk van je browser, en het webadres dat start met https://.

4. Noodzakelijke cookies

We gebruiken cookies op onze website die noodzakelijk zijn voor het gebruik van onze website.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die opgeslagen en uitgelezen kunnen worden op jouw apparaat. Er wordt onderscheid gemaakt tussen session cookies die verwijderd worden zodra je de webbrowser sluit en permanente cookies die opgeslagen worden onafhankelijk van een individuele sessie.

Wij gebruiken deze noodzakelijke cookies niet voor analyses, tracking of advertentiedoeleinden.

Enkele van deze cookies bevatten enkel informatie over bepaalde instellingen en hebben geen betrekking op een bepaald persoon. Deze kunnen ook benodigd zijn om de gebruiker te begeleiden, voor veiligheid en een correctie uitvoering van de website.

We gebruiken deze cookies gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang.

Je kunt de instellingen van je browser aanpassen zodat de browser je informeert wanneer cookies worden geplaatst. Zo blijf je op de hoogte van het gebruik van cookies. Verder heb je, via de daarvoor bedoelde browserinstellingen, te allen tijden de mogelijkheid om cookies te verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies te voorkomen. Daarbij kan worden opgemerkt dat wanneer je dit doet, het mogelijk is dat je onze website niet meer kunt bekijken en dat sommige functionaliteiten technisch niet langer beschikbaar zijn.

5. Google Analytics

We gebruiken Google Analytics als analysetool om onze website naar jouw behoefte te ontwerpen. Google Analytics creëert gebruikersprofielen gebaseerd op pseudoniemen. Hiervoor worden permanente cookies op je apparaat opgeslagen, welke wij uit kunnen lezen. Op deze manier kunnen wij terugkomende bezoekers herkennen en als dusdanig tellen.

Google Ireland Limited en Google LLC ondersteunen ons binnen het raamwerk van Google Analytics. Google USA ondersteunt ons als verwerker. Dataverwerking kan daardoor ook buiten de EU of EER plaatsvinden, in dat geval is er sprake van internationale dataoverdracht welke adequate beveiliging vereist. Wanneer het Google LLC betreft, kan door verwerking in de USA geen adequaat niveau van databeveiliging worden aangenomen. Er is altijd een risico dat de Amerikaanse autoriteiten de data benaderen, om veiligheidsredenen of voor monitoring, zonder dat je daarover geïnformeerd wordt en zonder dat je hier tegen in beroep kunt gaan. Neem dit alsjeblieft in overweging wanneer je ons toestaat om Google Analytics te gebruiken en de verwerking van je data plaatsvindt buiten de EU of EER.

De verwerking van data is gebaseerd op jouw toestemming, indien je die gegeven hebt via onze cookiebanner.

Je kunt te allen tijden je toestemming intrekken. Volg hiervoor alsjeblieft deze link en pas de juiste instellingen toe via onze cookiebanner.

6. Website Analysis

We gebruiken webanalysetools voor de juiste vormgeving van onze website. Deze tools genereren gebruikersbestanden op basis van pseudoniemen. Hiervoor worden permanente cookies opgeslagen op jouw apparaat, welke wij uitlezen. Aanvullend daarop is het mogelijk dat wij herkenbare kenmerken ontvangen van jouw apparaat (zoals een zogenoemde vingerafdruk van de browser of je volledige IP-adres). Dit maakt het mogelijk om terugkerende bezoekers te herkennen en als dusdanig te tellen.

We gebruiken de volgende functionaliteiten om de hoeveelheid verkeer te bepalen:

  • We verrijken de data van pseudoniemen met data die geleverd wordt door derde partijen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de demografie van onze bezoekers vast te stellen, zoals bijvoorbeeld informatie over de leeftijd, sekse en woonplaats.
  • We gebruiken retargeting voor bezoekers van onze website zodat we doelgerichte advertenties buiten onze website kunnen tonen, daarbij ondersteunt deze data zonder dat de persoon geïdentificeerd wordt.

De verwerking van de data is gebaseerd op jouw toestemming, indien je die gegeven hebt via onze cookiebanner.

Welke derde partij gebruiken we in deze context?

Hieronder vind je de derde partij waarmee wij samenwerken om de hoeveelheid verkeer te bepalen. Wanneer de data buiten de EU of EER verwerkt wordt, verstrekken wij informatie over een passend niveau van gegevensbeveiliging. Ook vind je hier instructies over hoe je je toestemming in kunt trekken:

Tool Derde partij Appropriate data protection level
LinkedIn Insight Tag LinkedIn (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.

7. Volgtechnologie van derde partijen voor advertentiedoeleinden

We gebruiken volgtechnologie (ook wel tracking technologie) over verschillende apparaten zodat we je gerichte advertenties kunnen laten zien op andere websites, die gebaseerd zijn op jouw bezoek aan onze website. Ook kunnen we meten hoe effectief onze advertenties zijn. De verwerking van de data is gebaseerd op jouw toestemming, indien je die gegeven hebt via onze cookiebanner. Jouw toestemming is vrijwillig en kan op elk moment ingetrokken worden.

Hoe werkt het volgen?

Wanneer je onze websites bezoekt, kan het zijn dat de onderstaande derde partijen toegang krijgen tot je browser of apparaat (ook wel de vingerafdruk van je browser genoemd), je IP-adres analyseren, herkenbare kenmerken opslaan of uitlezen op jouw apparaat (zoals cookies) of toegang krijgen tot individuele volgbare pixels.

Deze derde partijen mogen deze kenmerken gebruiken om jouw apparaat te herkennen wanneer je andere websites bezoekt. Wij kunnen deze partijen instrueren om jou advertenties te tonen op basis van de door jou bezochte websites.

Wat betekent volgen over meerdere apparaten?

Wanneer je je registreert bij een derde partij met jouw eigen gebruikersgegevens, kunnen de herkenbare kenmerken van de verschillende browsers en apparaten samengevoegd worden. Wanneer de derde partij aparte kenmerken genereert voor de laptop, desktop, smartphone of tablet welke jij gebruikt, dan kunnen deze individuele kenmerken met elkaar verbonden worden zodra je een service van deze derde partij gebruikt met jouw inloggegevens. Op deze manier kan de derde partij onze advertentiecampagnes effectief managen over verschillende apparaten.

Welke derde partijen gebruiken we in deze context?

Hieronder vind je de lijst met derde partijen waarmee wij samenwerken voor advertentiedoeleinden. Wanneer de data buiten de EU of EER verwerkt wordt, verstrekken wij informatie over een passend niveau van gegevensbeveiliging. Ook vind je hier instructies over hoe je je toestemming in kunt trekken:

Tool Derde partij Passend niveau van gegevensbeveiliging
Google Ads, Google Ads Conversion, Google Ads Remarketing, DoubleClick Google (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.
Facebook Pixel, Facebook Custom Audience, Facebook Connect Facebook Inc. (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.
LinkedIn Ads LinkedIn (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.
Xing Xing (Duitsland) Enkel gegevensverwerking in EU/EER.
Marketo Adobe (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming..

8. Google Tag Manager

We gebruiken Google Tag Manager om onze webanalysetools te organiseren. Er worden hiervoor geen cookies gebruikt en er wordt geen persoonlijke data verwerkt in relatie tot Google Tag Manager.

9. Kaartservices

We hebben kaartservices in onze website geïntegreerd die niet opgeslagen staan op onze servers. Zo kun je bijvoorbeeld de exacte locatie van een SoftwareONE entiteit vinden. Om er zeker van te zijn dat je bezoek aan onze website met geïntegreerde kaartservices niet automatisch zorgt voor het laden van de content van een derde partij, laten we eerst enkel lokaal opgeslagen miniaturen van de kaarten zien. Hierdoor verstrekken wij geen informatie aan een derde partij.

De content van derde partijen wordt alleen geladen wanneer jij toestemming geeft. In dat geval ontvangt de derde partij de informatie dat je onze website geopend hebt, plus de gebruiksdata die benodigd is voor hun service. Wij hebben geen invloed op de verdere dataverwerking die door de derde partij uitgevoegd wordt. Met jouw toestemming kunnen wij de content van de derde partij laden.

De kaarten zijn geïntegreerd op basis van jouw toestemming die je geeft wanneer je op de miniatuur klikt.

Wij wijzen erop dat de integratie van sommige kaartenservices betekent dat jouw data buiten de EU of EER verwerkt worden. In sommige landen is er altijd het risico dat de autoriteiten jouw data benaderen om veiligheidsredenen of om te monitoren, zonder dat jij hiervan op de hoogte wordt gesteld of de mogelijkheid krijgt om hiertegen in beroep te gaan. Wanneer we derde partijen gebruiken uit onveilige derde landen en jij toestemming hebt gegeven, is de overdracht naar een onveilig land gebaseerd op jouw toestemming. Je kunt de toestemming voor overdracht te allen tijden intrekken, zoals hieronder ook aangegeven.

Tool Derde partij Passend niveau van gegevensbeveiliging
Google Maps Google (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.

10. Geïntegreerde video’s

We integreren video’s in onze website die niet opgeslagen staat op onze servers. Om er zeker van te zijn dat je bezoek aan onze website met geïntegreerde video’s niet automatisch zorgt voor het laden van de content van een derde partij, laten we eerst enkel lokaal opgeslagen miniaturen van de video’s zien. Hierdoor verstrekken wij geen informatie aan een derde partij.

De content van derde partijen wordt alleen geladen wanneer jij toestemming geeft. In dat geval ontvangt de derde partij de informatie dat je onze website geopend hebt, plus de gebruiksdata die benodigd is voor hun service. Wij hebben geen invloed op de verdere dataverwerking die door de derde partij uitgevoegd wordt. Met jouw toestemming kunnen wij de content van de derde partij laden.

De video’s zijn geïntegreerd op basis van jouw toestemming die je geeft wanneer je op de miniatuur klikt.

Wij wijzen erop dat de integratie van veel video’s betekent dat jouw data buiten de EU of EER verwerkt worden. In sommige landen is er altijd het risico dat de autoriteiten jouw data benaderen om veiligheidsredenen of om te monitoren, zonder dat jij hiervan op de hoogte wordt gesteld of de mogelijkheid krijgt om hiertegen in beroep te gaan. Wanneer we derde partijen gebruiken uit onveilige derde landen en jij toestemming hebt gegeven, is de overdracht naar een onveilig land gebaseerd op jouw toestemming. Je kunt de toestemming voor overdracht te allen tijden intrekken, zoals hieronder ook aangegeven.

Derde partij Passend niveau van gegevensbeveiliging Appropriate data protection level
YouTube Google (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.
Vimeo Vimeo (USA) Geen adequaat niveau van gegevensbeveiliging. De overdracht is gebaseerd op jouw uitdrukkelijke toestemming.

11. Nieuwsbrief

Via onze website kun je je registreren voor onze gratis nieuwsbrief. De nieuwsbrief voorziet in informatie over de laatste trends en hoogtepunten binnen de IT, speciale aanbiedingen, nieuwe producten en diensten en belangrijke data voor beslissingsbevoegden op IT-gebied. Voor deze registratie hebben wij jouw e-mailadres nodig. Wij gebruiken dit mailadres om de nieuwsbrief naar te versturen.

Je ontvangt van ons een bevestigingsmail nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld. De aanvraag wordt niet geactiveerd totdat je op de link in de bevestigingsmail hebt geklikt. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Hiervoor kun je simpelweg op de link voor uitschrijven klikken die je vindt in elke e-mail die je van ons ontvangt, of een e-mail sturen naar info.nl@softwareone.com. Je e-mailadres zal dan verwijderd worden uit het systeem. De formele basis voor dataverwerking is jouw toestemming. Je kunt deze toestemming te allen tijden intrekken.

12. PyraCloud gebruikersaccount

Wanneer je, als klant van SoftwareONE, de afgeschermde omgeving van PyraCloud wilt gebruiken, dien je hiervoor eerst een account aan te maken. PyraCloud is een centraal platform waar je softwarelicenties en Cloud abonnementen kunt beheren. Het toont je volledige on-premises en huidige Cloud software en gebruikt tegelijkertijd een gecombineerd overzicht van je technologieplatformen en commerciële overeenkomsten. We verzamelen in deze context alleen data die nodig zijn voor de registratie. De data worden verwerkt op basis van de contractuele overeenkomsten om je te voorzien in de diensten en informatie van de PyraCloud omgeving.

13. COMPAREXonline gebruikersaccount

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om een gebruikersaccount voor het COMPAREXonline klantportaal aan te maken. Hier kun je altijd software kopen en onze product- en prijsinformatie integreren met een eigen inkoopsysteem. Aanvullend vind je hier een overzicht van alle aangekochte producten en licenties inclusief informatie over de gebruiksperiode en voorwaarden. Ook biedt het ons de mogelijkheid offertes en orders te genereren. De officiële basis voor het verwerken van data is de contractuele overeenkomst.

14. Academy (Seminars, Trainingen en Webinars)

Je kunt je aanmelden voor één van onze trainingen. Om dit te doen, word je naar een aparte website geleid waar je meer leert over ons aanbod van producten en diensten en waar je je kunt registreren voor trainingen die aangeboden worden door de Academy. De officiële basis voor het verwerken van data is de contractuele overeenkomst. Raadpleeg ook desbetreffende kennisgeving voor databeveiliging.

15. Activiteiten en evenementen

Je kunt je via onze website opgeven voor activiteiten en evenementen. De officiële basis voor het verwerken van data is de contractuele overeenkomst. Wij gebruiken de door jou verstrekte informatie voor de voorbereiding en uitvoering van activiteiten en evenementen.

16. Online sollicitatie

Je kunt online solliciteren voor een functie binnen SoftwareONE. Hiervoor hebben we een online sollicitatiesysteem beschikbaar gemaakt op onze website. Jouw data en de bijgevoegde documenten van de sollicitatie worden versleuteld overgedragen. De data van jouw sollicitatie worden door de HR Afdeling ontvangen en doorgestuurd naar de afdeling waar de functie vacant staat, en/of naar de persoon die verantwoordelijk is voor de vacature. Alle betrokken partijen zullen je sollicitatie vertrouwelijk en met gepaste zorgvuldigheid behandelen. Op het moment dat het selectieproces beëindigd is, worden de door jou verstrekte gegevens en documenten na zes (6) maanden verwijderd, tenzij we een werkovereenkomst met je aangaan. Wij gebruiken een softwareoplossing voor een online sollicitatiesysteem dat wordt aangeboden door iCIMS, Inc., een Amerikaans bedrijf. Zij ondersteunen ons als verwerker, wij hebben een orderverwerkingsovereenkomst getekend met iCIMS. Wanneer het iCIMS, Inc. betreft, kan door verwerking in de USA geen adequaat niveau van databeveiliging worden aangenomen. Er is altijd een risico dat de Amerikaanse autoriteiten de data benaderen, om veiligheidsredenen of voor monitoring, zonder dat je daarover geïnformeerd wordt en zonder dat je hier tegen in beroep kunt gaan. Neem dit alsjeblieft in overweging wanneer je bij SoftwareONE solliciteert.

17. Contactformulier

Je kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van onze contactformulieren. Wanneer je onze contactformulieren wilt gebruiken, hebben wij de data nodig die in de verplichte velden ingevuld kan worden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om gebruikers van onze website te contacteren, vragen te beantwoorden en te reageren op aanvragen. Aanvullend daarop kun je zelf bepalen of je ons van verdere informatie voorziet. Deze informatie wordt vrijwillig gegeven en hoeft niet verplicht gegeven te worden wanneer je contact met ons opneemt. Jouw data wordt enkel gebruikt om je vraag te beantwoorden. Wij verwijderen jouw data zodra deze niet langer nodig is, deze data is niet onderhevig aan enige wettelijke bewaarverplichting. Je kunt te allen tijden bezwaar maken tegen de verwerking van jouw data. Hiervoor kun je ons het opgegeven e-mailadres met de bedrijfsgegevens doorgeven.

18. Blog met mogelijkheid om te reageren

Je hebt de mogelijkheid om te reageren op blogposts op onze websites. Jouw opmerking zal gepubliceerd worden op onze website. Wij wijzen je erop dat wij de mogelijkheid hebben om je opmerking handmatig te reviewen voordat deze gepubliceerd wordt, wat betekent dat er een vertraging kan optreden voordat de opmerking gepost wordt. Wanneer je een naam opgeeft, wat ook een pseudoniem mag zijn, zal deze naast je opmerking gepubliceerd worden. Wij gebruiken deze data op basis van het gerechtvaardigd belang om contact op te nemen met de gebruikers van onze website en om te reageren op opmerkingen bij blogs.

19. Geolokalisatie en websitebeveiliging via IPstack

We gebruiken jouw IP-adres om je naar de website van SoftwareONE in jouw land te leiden. Hiervoor gebruiken we de IP geolokalisatie API IPstack. Bij het gebruik van deze API kan de informatie over in welk land onze websitebezoekers zich bevinden, live verkregen worden. Op deze manier kan de taalversie van de website gematcht worden met het IP-adres van het land. Wanneer de bezoeker later terugkeert naar onze website, zal de taal opgeslagen worden in een cookie, waardoor de bezoeker naar dezelfde taalversie geleid zal worden. Dit maakt het ook mogelijk dat alle dreigingen die schadelijke IP-adressen met zich meebrengen, efficiënter gedetecteerd kunnen worden. Wanneer een onveilig adres onze website gebruikt, zal de snelle identificatie door IPstack je verzekeren dat je veilig bent. De data worden verwerkt op basis van het gerechtvaardigde belang om de taalversie en content van de website van jouw land aan je te laten zien, en om onze website te beschermen tegen schadelijke adressen.

20. Bewaarperiode

Tenzij we je niet voorzien hebben van specifieke informatie over de bewaarperiode, zullen we persoonlijke data verwijderen wanneer deze niet langer benodigd zijn voor de hiervoor benoemde verwerkingsdoeleinden, echter wel enkel als dit niet voorkomen wordt door wettelijke retentieperiodes.

21. Andere verwerkers

Wij sturen jouw data voor verwerkingsdoeleinden door naar andere leveranciers die ons ondersteunen bij de werking van onze websites en aanverwante processen. Dit zijn bijvoorbeeld hosting service providers. Onze leveranciers hebben zich te houden aan strikte geheimhoudingsverplichtingen en hebben de benodigde overeenkomsten getekend.

22. Jouw rechten als betrokkene onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Recht op inzage

Je hebt het recht om te weten of er sprake is van verwerking van persoonsgegevens van jou. Als dat het geval is, heb je recht op inzage in o.a. welke gegevens verzameld en verwerkt worden.

Recht op rectificatie

Je hebt het recht op onmiddellijke rectificatie van onjuiste of onvolledige persoonsgegevens van jou. Data moet aangepast of aangevuld worden, indien van toepassing.

Recht op gegevenswissing / vergetelheid

Je hebt het recht om ons te verzoeken om jouw persoonsgegevens zonder onredelijke vertraging te wissen.

Recht op beperking van verwerking

Je hebt het recht om, gedurende de verificatie door de controller, te eisen dat de verweking van jouw persoonsgegevens tijdelijk wordt beperkt. Dit geldt mits je aan minimaal één van de voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld wanneer je bezwaar maakt tegen verwerking van persoonsgegevens.

Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens op een gestructureerde, gangbare manier te ontvangen die leesbaar is voor machines, zodat je deze kunt overdragen aan een derde partij. Dit recht bestaat alleen wanneer de verwerking berust op toestemming of een overeenkomst en wanneer de verwerking geautomatiseerd is.

Recht van bezwaar

Wanneer er sprake is van verzamelen van data ten behoeve van gerechtvaardigde belangen, in het publieke belang of als onderdeel van de uitoefening door een officiële autoriteit, heb je te allen tijden het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens, op basis van persoonlijke omstandigheden. Wij zullen de verwerking direct staken tenzij er aanwijsbare, zwaarwegende en wettelijke belangen zijn die jouw belangen, rechten en vrijheden overrulen, of een rechtsvordering uitoefenen of verdedigen.

Recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens wanneer je het gevoel hebt dat de verwerking van jouw data in strijd is (geweest) met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Je kunt een klacht indienen bij de autoriteit van de regio waar de inbreuk heeft plaatsgevonden, in Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens.

23. Contact for Data Protection Requests

In het geval je vragen hebt inzake gegevensbeveiliging, een verzoek voor verdere informatie of een klacht wilt indienen, neem dan contact met ons op via:

SoftwareONE | Legal – Department Data protection
 data-protection.eu@softwareone.com
 +49.341.2568.000

24. Data Protection Officer

Onze Data Protection Officer staat voor je klaar voor alle vragen die te maken hebben met gegevensbeveiliging en kan als volgt worden benaderd:

FIRST PRIVACY GmbH
Konsul-Smidt-Straße 88
28217 Bremen, Germany

Voor contactgegevens van Data Protection Officers buiten de Europese Unie, klik hier.