Alles wat je moet weten over IBM Cloud Pak for Integration

Neem contact op

Alles wat je moet weten over IBM Cloud Pak for Integration

Een slimmere business voorspellen, automatiseren, beveiligen en moderniseren: dat doe je met de Cloud Paks van IBM. Deze door AI aangedreven software bestaat uit ‘containerised’ applicaties, ondersteunende diensten met Red Hat OpenShift als onderlaag. Met dit hybride open source cloudplatform ontwikkel, beheer en integreer je snel en effectief applicaties in één cloudomgeving. In deze blog zoomen we even in op Cloud Pak for Integration. Wat is het, hoe werkt het, en vooral: wat heeft jouw organisatie eraan?

Nieuwe IT-oplossingen maken vaak gebruik van cloudgebaseerde microservices en API-gestuurde diensten. Maar hoe integreer je die met je bestaande IT-landschap, dat vaak nog niet of slechts deels in de cloud staat? Met IBM Cloud Pak for Integration koppel je snel, veilig en flexibel oude en nieuwe applicaties. Alles komt samen in één platform, en dat is een must in tijden van toenemende digitalisering en snelle veranderingen op het gebied van technologie en business. Je kan je continu snel en eenvoudig aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen, zodat je klanten – die steeds hogere eisen stellen aan (digitale) dienstverlening – ook een pak beter kunt bedienen.

Organisaties hebben vaak verschillende soorten applicaties op verschillende plekken draaien. Behalve hun traditionele toepassingen, die nog draaien in een on-premise omgeving of gemigreerd zijn naar een private cloud, gaat het ook steeds vaker om de eerdergenoemde microservices. Microservices splitsen monolithische applicaties op in hapklare brokken die kleinere sets functies uitvoeren. Met als belangrijkste voordelen: meer snelheid en flexibiliteit. Daarnaast proberen steeds meer organisaties hun innovatie te versnellen met een API-First-benadering. API staat voor Application Programming Interfaces, die de communicatie tussen services standaardiseren. Omdat API’s modulair en herbruikbaar zijn, versnelt dit het ontwikkelproces. Zo kan je direct anticiperen op veranderingen in de markt en eenvoudig inspelen op nieuwe technische vereisten.

Cloud-native-services op basis van containers zorgen ervoor dat je geen servers hoeft te configureren en onderhouden. Je bouwt zo in een handomdraai een moderne en schaalbare omgeving die uitstekend presteert. Dit is vooral handig als er sprake is van een variabele serverbelasting, zoals bijvoorbeeld bij e-commerce vaak het geval is. Buiten de cloud zou je een fysieke infrastructuur moeten opzetten om een oplossing te kunnen opschalen, maar in de cloud kan je extra servers met één druk op de knop op- of afschalen. Ook financieel is dit een aantrekkelijke optie, want je betaalt alleen voor de capaciteit die je gebruikt.

Nederland loopt dan wel voorop in cloud-implementatie, veruit de meeste organisaties zitten nog maar gedeeltelijk in de cloud. Dit hoeft geen probleem te zijn; soms is het zelfs (nog) verstandiger en goedkoper. Met een hybride cloud en daaronder een open source platform – denk: het Red Hat Hybrid Cloud Platform in combinatie met IBM-software, zoals Cloud Paks for Integration – koppelen we je oude en nieuwe systemen aan elkaar. Zo kan je altijd en overal bij je essentiële applicaties en data, zonder dat je gebonden bent aan een bepaalde technologie of leverancier.

Wat is Cloud Pak for Integration?

IBM Cloud Pak for Integration is een hybride integratieplatform met een geautomatiseerde, closed-loop-benadering die meerdere integratiestijlen ondersteunt. De oplossing ontsluit bedrijfsdata en -middelen als API's, verbindt cloud- en on-premise applicaties en verplaatst data op betrouwbare wijze met enterprise messaging. Daarnaast levert Cloud Paks for Integration real-time event-interacties, verplaatst het data door elke cloud en implementeert en schaalt het met cloud-native-architectuur en gedeelde foundational services. En dat alles met end-to-end-beveiliging en encryptie op enterprise-niveau.

Met Cloud Paks for Integration verbeter je de snelheid en kwaliteit van je applicaties met behulp van AI-gestuurde integratie. Enkele voordelen:

 • Je versnelt je innovatie
 • Je verbetert je workload
 • Je maakt gebruik van RPA, een technologie die het mogelijk maakt om met software brondata uit verschillende systemen te halen en samen te brengen
 • Je verbetert je mapping. Zo wordt je integratie agile en behaal je sneller betere resultaten.

SoftwareONE zet graag drie use cases voor Cloud Paks for Integration voor je op een rij:

 • Boor nieuwe engagement-modellen aan
  • Maak en beheer eenvoudig API’s
  • Reageer direct op gebeurtenissen
  • Voer veilig datamigratie en -overdracht uit
 • Integreer efficiënter
  • Versnel je dienstverlening met AI
  • - Bouw en implementeer snel herbruikbare integraties
  • Vereenvoudig je bedrijfsvoering zodat je kunt snijden in je kosten
 • Verminder je beveiligingsrisico’s
  • Verdeel workloads om je veerkracht en schaalbaarheid te optimaliseren
  • Bevorder de beveiliging in je bedrijf om je kritieke bedrijfsmiddelen te beschermen
  • Bescherm de integriteit van transacties in je netwerken en gegevensbronnen

Of je nu nog zwaar leunt op legacy-systemen en met datacenters werkt, of al (deels) in de cloud zit en werkt met state-of-the art systemen: SoftwareONE helpt je graag meer toegevoegde waarde te halen uit je IT-omgeving. We begeleiden je bij je digitale, je technologische en je businesstransformatie. Dat doen we in vier fases: advies, aanschaf, bouw & implementatie en beheer & optimalisatie. Met ons PyraCloud-platform zie je altijd en overal meteen welke software op welk cloudplatform draait en wat het kost in aanschaf, gebruik en onderhoud. Dat inzicht is hard nodig, aangezien naar de cloud gaan lang (nog) niet altijd goedkoper is of meer flexibiliteit biedt. In de praktijk zullen organisaties vaak stapsgewijs omvormen naar moderne integratieplatforms voor de hybride cloud. Om al je data al wel te kunnen ontsluiten, komt integratie om de hoek kijken. Het is evenwel een continu proces waarbij snelheid, adaptiviteit en veiligheid voorop staan. En dat proces vereist een modern platform, één dat overweg kan met diverse methoden en technieken voor onderlinge aansluiting en harmonisatie.

Cloud Paks for Integration slaat een brug tussen de oude en nieuwe wereld. IBM heeft het hierbij over ‘agile integration’: een integratie die naadloos, snel en flexibel verloopt, zonder dat het bestaande IT-domein wordt verstoord. Het biedt maximale flexibiliteit, zodat organisaties beter kunnen inspelen op (toekomstige) ontwikkelingen. Andere voordelen zijn minder downtime, schaalbaarheid on demand, meer cohesie en minder vertraging en verstoring van de communicatie tussen applicaties. Het legt bovendien de basis voor eventstreamingplatformen: systemen die autonoom actie ondernemen op basis van een continue stroom aan gegevens.

Referenties en voorbeelden

SoftwareONE heeft in het verleden al de IT-architectuur van een breed scala aan organisaties helpen moderniseren en professionaliseren met behulp van Cloud Paks: denk aan overheden, banken, organisaties in de fast moving consumer goods, de auto-industrie en de energiesector. In onze whitepaper lees je meer over zes succesvolle IBM Cloud Pak-integraties.

Contact

SoftwareONE BE B.V

Buro & Design Center – Esplanade 1 box 3, Suite 315
1020 Brussels
Belgium

info.be@softwareone.com

+32 2 373 14 00