Alles wat je moet weten over IBM Cloud Pak Business Automation

Neem contact op

Alles wat je moet weten over IBM Cloud Pak Automation

Een slimmere business voorspellen, automatiseren, beveiligen en moderniseren: dat doe je met de Cloud Paks van IBM. Deze door AI aangedreven software bestaat uit ‘containerised’ applicaties, ondersteunende diensten met Red Hat OpenShift als onderlaag. Met dit hybride open source cloudplatform ontwikkel je snel en effectief applicaties in één cloudomgeving. In deze blog zoomt SoftwareONE in op Cloud Pak Automation. Wat is het, hoe werkt het, en vooral: wat heeft jouw organisatie eraan?

Meer automatisering, meer tevreden klanten

 

Vijftig jaar geleden, toen de IT-wereld nog simpel en overzichtelijk was, was het mainframe – veelal eentje van IBM – het kloppende hart van je IT-infrastructuur: je sloot er pc’s op aan als clients en wist precies wat er draaide. Als er iets even niet werkte, dan had je dat meteen door.

Anno 2021 staat je data allang niet meer uitsluitend op een fysieke server in één gebouw. Ze zit verspreid over verschillende locaties, in verschillende clouds (private, public of hybrid) van Amazon, Microsoft, IBM of welke aanbieder dan ook; of zit dichter bij gegevensbronnen (Edge Computing). Daarnaast werkt iedereen met een wildgroei aan applicaties, en dat op verschillende plekken met een waaier aan toestellen. Het IT-landschap is in die halve eeuw dus aanzienlijk complexer geworden. Maar IBM Cloud Pak Automation helpt je om alles in goede banen te leiden.

Met Cloud Pak for Automation automatiseer je immers zoveel mogelijk processen, zodat je organisatie dag en nacht up and running blijft. Met als resultaat: klanten die nog meer tevreden zijn. Gaat er ergens een server down, dan komt hij met behulp van Cloud Paks Automation vanzelf weer omhoog – jouw IT-afdeling hoeft zich er geen zorgen over te maken. Je IT’ers kunnen trouwens zelf eenvoudig prioriteiten stellen binnen Cloud Pak Automation. Zo kan een IoT-apparaat aan de rand (Edge) vaak best een paar dagen niet up and running zijn zonder dat het grote problemen veroorzaakt. Maar als je vandaag geen facturen kan versturen, heb je morgen misschien al een cashflowprobleem.

Vier processen

Je kan de Cloud Paks van IBM zien als hybride cloudsoftware, gebouwd op Red Hat OpenShift. Daardoor kan je ze naadloos integreren met andere systemen en zijn ze maximaal flexibel: je kan de containers immers in elke cloud implementeren, ongeacht de aanbieder. In deze blog lees je daar meer over.

Binnen Cloud Pak Automation zijn er 4 verschillende processen, elk met hun eigen Cloud Pak.

  • IBM Cloud Pak for Business Automation
  • Cloud Pak for Integration
  • Cloud Pak voor Watson AIOps
  • Cloud Pak for Network Automation

 

IBM Cloud Pak for Business Automation

IBM Cloud Pak for Business Automation helpt je betere bedrijfsprestaties behalen, en dat door intelligente automatisering. Deze modulaire set geïntegreerde software is gebouwd voor elke hybride cloud en lost snel de moeilijkste operationele uitdagingen op. Hij bevat een hele reeks AI-gedreven oplossingen die extra flow aanbrengen in standaardactiviteiten en processen. Denk bijvoorbeeld aan documentmanagement, rapportering, het nemen van beslissingen, het optimaliseren van workflows en RPA (robotgestuurde procesautomatisering). Het gaat hierbij om alle applicaties en systemen die je al in huis hebt, ongeacht leverancier of technologie.

Het is een flexibel model: je kunt dus klein beginnen en opschalen van zodra je organisatie daar nood aan heeft. Doordat zo veel mogelijk standaardprocessen niet handmatig maar automatisch verlopen, bespaar je ongelofelijk veel tijd – tot wel 90%. Zo kunnen je medewerkers zich beter focussen op belangrijker werk. Daarnaast reduceer je de kans op fouten, verminder je de wachttijden voor klanten met de helft en voldoet je organisatie beter aan de voorschriften om risico's te verminderen.

IBM Cloud Pak for Integration

Met deze Pak verbind je je applicaties en je data vanaf iedere plek – on premise of in de cloud. Je hoeft dat simpele, afgetrainde datacenter voor bijvoorbeeld SAP dus nog niet meteen te vervangen: moderniseren kan later ook nog, vandaag kan het dankzij onze integratieoplossing gewoon prima blijven draaien. Zolang je de data maar kunt ontsluiten en de applicatie kan laten samenwerken met andere systemen, toch? Dat kan dus met Cloud Pak for Integration.

Cloud Pak voor Watson AIOps

Met AIOps plaats je Artificial Intelligence (AI) in het hart van je IT-applicatielandschap. Zo blijven al je applicaties automatisch draaien. Valt er ergens een applicatie uit, dan start hij automatisch ergens anders weer op. Eigenlijk kan je deze Pak zien als een overkoepelende laag die ervoor zorgt dat applicaties continue beschikbaar blijven, zonder dat de eindklant er wat van merkt. Ze houdt het hele proces end-to-end in de gaten en grijpt in waar nodig. Zo heb je die schaarse, dure expert niet meer nodig voor dit type werk. Alleen uitzonderingen moet je wél nog handmatig managen, bijvoorbeeld door een tweedelijns helpdesk, al dan niet vanuit het buitenland.

Cloud Pak for Network Automation

Tot slot is er IBM Cloud Pak for Network Automation, een verzamelnaam voor diverse diensten die je netwerk orkestreren en optimaliseren en het zo veel mogelijk naar closed-loop- en zero-touch-operaties transformeren. We werken hiervoor nauw samen met telecomleveranciers, zodat IoT-devices aan de rand van je IT-omgeving met Edge- en Satellite Computing stabiel en veilig up and running blijven. .

IBM Cloud Pak for Automation omvat een eenvoudige verpakking en licentieverlening. De hybride cloudsoftware heeft gecertificeerde container-images die je samen kan inzetten om processen te automatiseren, je bedrijf te beschermen en kritieke informatie uit je bedrijfsgegevens te halen. De software as a service (SaaS) biedt flexibiliteit bij het leveren, dupliceren en schalen van resources om aan alle vereisten te voldoen. Zo kun je eenvoudig on-demand diensten leveren en ze uitschakelen wanneer je ze niet langer nodig hebt. SoftwareONE, dat wereldwijd meer dan 65.000 zakelijke klanten software- en cloudoplossingen biedt van meer dan 7500 aanbieders, adviseert je graag over IBM Cloud Pak for Automation. We begeleiden je bij de aanschaf van de software en helpen je desgewenst ook bij de implementatie, het beheer en de optimalisatie ervan.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Contact

SoftwareONE BE B.V

Buro & Design Center – Esplanade 1 box 3, Suite 315
1020 Brussels
Belgium

info.be@softwareone.com

+32 2 373 14 00